Bančne obresti so nizke kot še nikoli v zgodovini, tako ni nič čudnega, da ste z donosi, ki jih dobite za vaše prihranke v banki nezadovoljni; priročen izgovor, da nam ni treba varčevati, kajne? Toda to ni dobro! Vsak mora varčevati.  Kaj torej storiti?

Če je odgovor na to vprašanje NE, potem veliko zamujate. Večina ima namreč v kleteh ali na podstrešjih stvari, ki jih ne potrebuje več, komu drugemu pa bi lahko koristile. In ti drugi so zanje pripravljeni tudi plačati! Priložnost za zaslužek, kajne?

Ljudje smo si različni. Naše zgodbe so različne. Načinov ravnanja z denarjem je toliko, kolikor je ljudi. A le redki si priznajo, da imajo težave in še več, naredijo korak naprej in povprašajo po nasvetu.

Slovenci se spet na polno zadolžujemo. Obseg stanovanjskih posojil se je lani povečal za 4,8 odstotka, potrošniških pa kar za 12,9 odstotka. Pravljica pa se seveda nadaljuje tudi v letošnjem letu, potrjujejo poznavalci.

Od praznovanja novega leta je minilo že skoraj dva meseca. Se še spomnite vaših novoletnih zaobljub? »Vsak dan bom tekel, jedel bom manj mastno hrano, popil manj kavic, pokadil manj cigaret ...

Veliko smo že pisali o tem, da moramo najprej plačati sebi, razložili, kako to gre, a še vedno ugotavljamo, da številni ljudje tega preprosto ne znajo.

Za vas smo zbrali utrinke z Dneva finančne pismenosti 2018! Bitka med svetovoma - fiat vs. kripto je bila nepozabna! Utrinke preverite TUKAJ.